Ontdek locatie Grootegast

Grootegast - Prachtig dorp, plaats en locatie in Groningen

Grootegast, zoals de al naam zegt, groot en gastvriendelijk. Omringd door prachtige dorpen als Oldekerk, Sebaldeburen en Lutjegast. Een dorp met uitstekende voorzieningen en sinds kort, een geheel nieuw winkelcentrum. De middenstand is hier zeker nog aanwezig. Kom en bekijk het zelf!  

De naam 'Grootegast'

Grootegast dankt haar naam aan de brede zandstrook waarop het dorp vroeger tussen de venen is gebouwd. Gast is de Groningse benaming voor zandige hoogte. Een locatie met ongeveer 4000 inwoners, gelegen in een fraaie omgeving. Zeker geen straf om verzeild in te raken!

In de buurt van Grootegast?

Wilt u uit eten in Grootegast? U kunt terecht bij:

Zoals u ziet, genoeg aanbod en mogelijkheden!

Bezienswaardigheden Grootegast

Als u dan toch in Grootegast bent, bezoek dan de hervormde kerk met toren, gebouwd in de 12e eeuw aan de provinciale 65 aan de rand van Grootegast. Een ander bezienswaardigheid is de Poldermolen ‘De Bombay’, gelokaliseerd aan de Bombaij 12. Heeft u nog meer redenen nodig om Grootegast te bezoeken?

 

Heeft u meer informatie over deze leuke locatie?

Heeft u meer informatie over Grootegast of wilt u een reactie achter laten? Dat kan! E-mail de webmaster en vul rechts het webformulier in. Uw gegevens worden in vertrouwen behandeld en niet aan derden verstrekt.

  • Feestweek Niekerk
    Locatie Grijpskerk
  • Prachtige streek
    Regionale plaatsen
Bekijk een dorp
Grijpskerk
Niekerk
Marum
Zoutkamp
Winsum
Aduard
Grootegast
Eenrum
Oldehove
Zevenhuizen