Het ‘Noorden’

Meer over het Noorden van het land

Het Noorden van Nederland staat bekend als een eigenzinnige, koppige en nuchtere regio. Onder het Noorden verstaan we de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Dit gebied is door historie, handel en de mensen nauw met elkaar verweven. Het Noorden is een regio die zich kenmerkt door het ‘platteland’.

Noorden kenmerkt zich door

Wonen op het ‘platteland’ is per definitie anders wonen dan bijvoorbeeld in de Randstad of Amsterdam. Het is er uitgestrekt, dunbevolkt en het bevat nog echt ongerept natuur. Daarnaast is er sprake van de noordelijke mentaliteit. Nuchter, trots, koppig zijn enkele karakteristieken hiervan. ‘Doe maar normaal, dan doe al gek genoeg’, is dan ook het plaatselijk devies.

Wonen in het Noorden

Als er iets is die het wonen in het Noorden bijzonder maakt, dan is het wel de dichte stedelijke verbinding. Als u met de auto de stad Groningen uit rijdt, kunt u zomaar prompt bij één van de ‘leuke dorpjes’ vermeld op deze website terecht komen. Dit maakt de dorpjes uniek, bereikbaar en anders dan anders. Dit geeft nog meer impuls en extra uitstraling aan het Noorden.

Op het ‘Noorden’ reageren?

Wilt u reageren, heeft u tips of kunt u iets toevoegen aan dit onderwerp? Neem gerust contact op. Wie weet word uw reactie geplaatst op deze website!  

 

  • Feestweek Niekerk
    Locatie Grijpskerk
  • Prachtige streek
    Regionale plaatsen
 
Bekijk een dorp
Grijpskerk
Niekerk
Marum
Zoutkamp
Winsum
Aduard
Grootegast
Eenrum
Oldehove
Zevenhuizen