Ontdek locatie Oldehove

Oldehove - Prachtig dorp, plaats en locatie in Groningen

Ook wel plaatselijk als 'Olhoof' aangeduid in plaats van Oldehove. Met ruim 1600 gelegen tussen Kommerzijl en Niehove. Voor het eerst vermeld in de 16e eeuw en de streek wordt van oudsher ook wel Humsterland genoemd.

Gemaal 'De Waterwolf'

Dichtbij Oldehove ligt het gemaal 'De Waterwolf'. Eén van de grootste gemalen van heel Nederland, die ook nog eens voorzien is van elektrische gemaal aandrijving. Een heuse primeur destijds. Bouwkosten: 3,5 miljoen gulden. Het doel: het land ten alle tijde droog houden. Tegenwoordig op het monumentenlijst.

Camping/restaurant 'De Waterwolf'

Overnachten in Oldehove? Het gemaal 'De Waterwolf' is tevens een ruim opgezette camping, met jachthaven Verder biedt camping de beschikking over een aparte tentenveld en uitstekende sanitaire voorzieningen zoals verwarmde douches, electriciteit en een wasserette.

''U kunt hier genieten van een heerlijk diner en herbergt voorzieningen voor jong en oud!''

Bezoek locatie Oldehove

Oldehove leent zich bij uitstek als regionale toeristische locatie. Herbergt campings om te kamperen. Zoals u bovenstaand kunt lezen kent het een aantal handige toeristen voorzieningen dicht in de buurt. Perfect voor een regionale doorreis, vooral in de zomer.

 

Heeft u meer informatie over deze leuke locatie?

Heeft u meer informatie over Oldehove of wilt u een reactie achter laten? Dat kan! E-mail de webmaster en vul rechts het webformulier in. Uw gegevens worden in vertrouwen behandeld en niet aan derden verstrekt.

 

  • Feestweek Niekerk
    Locatie Grijpskerk
  • Prachtige streek
    Regionale plaatsen
Bekijk een dorp
Grijpskerk
Niekerk
Marum
Zoutkamp
Winsum
Aduard
Grootegast
Eenrum
Oldehove
Zevenhuizen