Ontdek locatie Zoutkamp

Zoutkamp - Prachtig dorp, plaats en locatie in Groningen

Tot 1876 was Zoutkamp vanaf zee de enige toegang tot de stad Groningen. Tegenwoordig onder het toeziende oog van de gemeente de Marne. De omgeving van Zoutkamp vraagt om een bezoek!

In de buurt van Zoutkamp?

Richting het Lauwersmeer gebied of gewoon toevallig in Zoutkamp? Parkeer de auto en kom rustig een hapje eten in:

‘Zoutkamp, prachtig nostalgisch vissersdorp!’

Nieuwe impuls Zoutkamp

De havenkade en de binnenhaven en de dorpskern zijn aangepakt. De Reitsdiepskade kreeg een kleine promenade met horeca. In 2000 werd een deel van de vroegere vesting ‘Soltkamp’ opnieuw zichtbaar gemaakt en het winkelcentrum is voorzien van een opknapbeurt.

Toerisme in Zoutkamp

Bij de afsluiting van de Lauwerzee en de oprichting van de gemeente de Marne (1990) werd er in Zoutkamp een nieuwe koers gevaren. Met de verplaatsing van de garnalen verwerkende fabriek Heiploeg, verkreeg het dorp een nieuwe impuls en ontwikkelde het een plan gericht op het versterken van het toerisme. Dankzij het dorpsrevitaliseringsplan en de voltooiing van het project is het aantal toeristen sterk gestegen.

Bezoek Zoutkamp

Watersporttoeristen en dagjesmensen komen in Zoutkamp volledig aan hun trekken. Bovendien kunt u gebruik maken van campings en een aantal recreatie complexen in en rondom het dorp. Dankzij de dorpsvernieuwing kunt u bovendien een heerlijk genieten van stukje vis of lekkere pizza.

 

Heeft u meer informatie over deze leuke locatie?

Heeft u meer informatie over Zoutkamp of wilt u een reactie achter laten? Dat kan! E-mail de webmaster en vul rechts het webformulier in. Uw gegevens worden in vertrouwen behandeld en niet aan derden verstrekt.

Door Peter Jan Kooijenga

  • Feestweek Niekerk
    Locatie Grijpskerk
  • Prachtige streek
    Regionale plaatsen
Bekijk een dorp
Grijpskerk
Niekerk
Marum
Zoutkamp
Winsum
Aduard
Grootegast
Eenrum
Oldehove
Zevenhuizen